marți, 15 noiembrie 2016

Interviu,


a)   Unde v-ati nascut? V-a marcat copilaria si adolescenta intr-un fel?
-         M-am născut în București, într-o duminica  însorita de octombrie.  Primii sase ani i-am petrecut într-un cartier de case cu curte care azi s-ar putea numi vile, dar fuseseră construite prin 1938 pentru muncitorii CFR sub numele de... locuințe ieftine...
Cu siguranță ca țara si orașul in care m-am născut m-au marcat profund, dar nu as putea spune acum în ce sens ...e o idee la care va rămâne sa ma mai gândesc ...
b)   Am auzit ca aveati o pasiune deosebita fata de informatica, de ce? Ce studii aveti in domeniul informatic? Ce credeti despre celelalte domenii? ca exemplu, cele de tip uman.
In perioada copilăriei mele informatica era o știință de laborator la care extrem de putini aveau acces. Când eram mic nu as fi putut spune ca asta îmi doresc sa devin. Pot spune ca a fost mana destinului si apoi o dragoste la prima vedere. Am intrat ca operator la un centru de calcul pentru a putea sa ma pregătesc mai bine pentru medicina. Calculatoarele la care lucram erau cam cât un dulap cu 4 usi, se lucra cu cartele, benzi magnetice si discuri care azi ar putea parea ridicole din punctul de vedere al raportului dimensiune / capacitate de stocare. Era epoca de piatra a informaticii dar cu atât mai romantica. Am învățat singur cobol si fortran apoi după un timp am făcut un curs si am trecut la programare, în numai câțiva ani din 82 in 89 am schimbat cam 5 sisteme de operare si tot atâtea limbaje.
- Facultatea de profil am făcut-o târziu si doar asa de ambiție pentru ca ma saturasem de câte lucrări de diploma eram rugat sa fac pentru copiii colegelor. In anii de facultate nu am învățat nimic în plus fata de ceea ce știam deja învățând pe cont propriu.
-Un adevarat intelectual nu e suficient sa se specializeze pe un domeniu extrem de îngust si sa neglijeze literatura si istoria, altfel risca sa se transforme din cine care stie foarte multe dintr-un domeniu îngust ... in cineva care știe absolut totul despre nimic.

c)    Unde v-a surprins revolutia din 89’?
- Revoluția m-a surprins căsătorit si cu soția însărcinată, lucram împreună la același centru de calcu, si locuiam suficient de aproape pentru a merge pe jos. Pe 22 decembrie era o dimineață surprinzător de calda pentru acea luna, si pe cer, spre răsărit erau nori roșii ca sângele. Auzisem de evenimentele din noaptea de 21 si tensiunea era maxima, țin minte ca ii spuneam soției ca zilele astea o sa rămână in istorie asa ca revoluția de la 1848.    Aveam in drum un pasaj rutier pe sub calea ferata. Sus, pe marginea podului era scris cu litere mari de tabla vopsite cu rosu ... PARTIDUL CEAUȘESCU ROMANIA ... in acea dimineață mergeam pe acolo si observ ca din cele 3 cuvinte, CEAUȘESCU era scos si se mai putea distinge doar o umbra a literelor lăsată in praful depus in timp...
Era un prim semnal de alarma ca ceva nu e in ordine cu acea ... revolutie. Logica era ca partidul l-a dat jos pe Ceausescu, ceea ce era destul de aproape de adevăr.

d)   Cine credeti ca este raspunzator de ea?
- Pai este evident ca regimurile comuniste nu ar fi putut sa cada unul după altul precum piesele de domino fara o buna planificare prealabila. Răspunzători pentru desființarea regimurilor comuniste sunt exact aceiași care le-au si înființat, nu e vorba de oameni ci de păstrătorii ideologiei. Initial marxismul trebuia sa fie INTERNAȚIONALIST dar chiar începând cu Stalin regimul a început sa devieze spre naționalism, asa ca nu mai putea atinge obiectivele pentru care a fost creat, cel al unei lumi fara tari si fara popoare (proletari din toate tarile uniți-va). Idealul a fost preluat de gânditorii neo-marxiști ai școlii de la Frankfurt care au elaborat teoriile marxismului cultural, in care ceea ce era lupta de clasa intre clasa săracă, OPRIMATA si clasa bogata, OPRESOARE s-a metamorfozat in opoziția dintre minoritatile OPRIMATE si majoritatea OPRESOARE. Asta cu scopul evident de a măcina lent majoritățile naționale ca acestea sa nu mai poată exprima vreun drept asupra resurselor unui TERITORIU NATIONAL și totul sa fie la discreția capitalului firmelor TRANSNATIONALE.
Comunismul a fost retras de pe piață ca un regim expirat si nociv folosind chiar influenta tarii care l-a impus, RUSIA.

e)    Cine credeti ca a tras primul glont?
- Cine putea trage primele gloanțe decât cei care le aveau in dotare. In perioada 16-21 cât timp Nicolae Ceausescu era în Iran, Elena a preluat frânele conducerii și a dat ordin ca toți instigatorii de la Timișoara sa fie uciși, aveam sa aflu mai târziu ca erau ofițeri KGB sub acoperire, e vorba de cele 40 de cadavre care nu au fost revendicate niciodata. Dar asta a fost si unul din motivele uciderii cuplului Ceausescu. Ofițerii de informații aflați in misiune se arestează si se predau la schimb nu se ucid ca si câinii, sunt oameni cu familii care lupta pentru țara lor si misiunea încredințată.
In București pe 21 noaptea s-a tras din ordinul lui Milea dar ce as vrea sa precizez. Armata putea atunci face într-adevăr măcel, dar nu au tras decât pentru împrăștierea demonstranților. Un singur cartuș de AKM tras în plan orizontal  in  mulțime trece si ucide peste 20 de oameni. Un încărcător are 30 de cartușe. Iti dai seama ce putea face un singur militar dacă trăgea o rafala în plina mulțime ? Totuși e adevarat, pe 21 s-a tras si au 
muritoameni .

f)     Gandul revolutiei v-a speriat?
-Nu de loc, eram plin de speranțe in căderea regimului de Foame Frig si Frica si speram la vremuri mai bune.

g)   Ati vrut sa interveniti intr-un fel, cum?
-Nu, inca de la începutul revoluției în direct la tv
Ura! am invins! dictatorul a fugit ... acum, Mircea fa-te ca lucrezi ... am înțeles repede ca totul este un scenariu. In plus socrul meu, fost profesor universitar la catedra de tancuri a Academiei militare ii cunoștea bine pe multi din cei care defilau la tv si ii știa ca erau oameni cu relații la Moscova. Iar când Iliescu l-a numit pe Militaru ministrul apărării a avut o reacție de furie greu de descris.

h)   Ati pierdut cunostinte in timpul macelului?
- NU
i)      Ce credeti despre despre anul 89’?
- Am arătat mai sus, si voi dezvolta in continuare.

j)      Credeti ca manipularea internationalista a fost implicata? In ce sens?
-Nu stiu exact la ce te gândeai când ai pus aceasta întrebare dar eu răspund la ce ma gândesc eu
Artizanii închirierii Razboiului rece si al comunismului in Europa de est, Bush si Gorbaciov, a fost colegi in loja masonica Skull and Bones, de acolo a pornit întreg planul de desființare a regimurilor comuniste si apoi au fost elaborate scenarii adaptate pentru fiecare tara in parte. Un caz particular il reprezenta Romania care, spre deosebire de alte state comuniste nu mai avea trupe sovietice încă din 58 iar securitatea nu numai ca nu era o anexa KGB ci avea chiar si o unitate operativa ANTI KGB respectiv UM 0110. Din aceasta cauza la ordinul KGB au avut loc revolutii de catifea din RDG si pana in Bulgaria in timp ce Romania era imprevizibila. Silviu Stanculescu a fost invitat in martie 89 la Lacul Balaton pentru a i se pune in vedere ca dacă Romania nu va renunța la regimul comunist, o ampla coaliție internațională este pregătită sa intervină pentru a ne ELIBERA DE TIRAN, astfel încât orice rezistenta armata interna ar fi inutila si ar aduce pierderi uriașe.
Tot în martie 89 la Malta a avut loc semnarea documentelor privind încheierea obrazului rece. Romania a avut acolo un agent care a aflat toate detaliile întâlnirii si l-a informat pe Ceausescu.
Tehnica folosita era cea a scenariilor paralele astfel încât dacă unul este blocat celelalte sa poată merge mai departe.
In cazul in care Ceausescu rămânea la putere după decembrie 89 Ungaria era pregătită sa declanșeze tulburări sociale in Ardeal care sa ducă la pierderea (eliberarea) teritoriului.
Dar americanii au trișat un pic, i-au promis lui Gorbaciov salvarea URSS sub forma unui socialism cu fata umana dar l-au lăsat sa cada. Astfel si înțelegerea rușilor cu ungurii pentru Ardeal a cazu. O încercare a fost cu revolta de la Tg Mureș dar s-a dovedit ca serviciile romane deși grav lovite de intervenția lui Militaru, încă mai funcționau.
In prezent vechea înțelegere de la Malta 89 este istorie, Acum atat UE cat si NATO doresc sa înainteze cat mai mult spre EST in timp ce RUSIA (care a păstrat intacta structura KGB si doar a schimbat sigla in FSB) intervine tot mai adânc in Fran ta si Germania fie prin pârghii economice fie politice.
La avansul occidental in Ucraina spre câmpul petrolier din Crimeea, Rusia a anexat-o „ democratic” prin referendum popular si a lăsat trupele pro occidentale fără obiectul muncii.
Putin a învățat de la occident toate trucurile războaielor neconvenționale si le aplica chiar mai bine ca ei.
Daca nu înțelegem toate substraturile lumii in care trăim nu vom avea nicio șansă de supraviețuire in viitor ca popor cu o identitate nationala ci doar ca o populație amorfa, simpla RESURSA UMANA la dispoziția corporațiilor care vor controla toate celelalte resurse ale planetei.

k)   Ce ati facut in perioada post-decembrista?
-
Nimic special mi-am văzut de familie si de meserie


l)      Ce intentionati sa faceti in viitor? Vreti o cariera politica?
-
Nu, Nu mi-am dorit niciodata o implicare in sfera politicii si asta pentru ca nu pot sa gândesc asa cum cere șeful ci doar cum îmi dictează conștiința. Oamenii care gândesc cu adevarat nu pot gândi decât diferit unii de alții și asta, în politica de azi poate fi un handicap. Desi ar trebui sa fie lucrul cel mai respectat si mai important. Nu am făcut studii de politica dar când am văzut ce fauna defilează prin parlament, am început sa prind curaj J
Ma bucur sa vad ca tot mai multi oameni prind curaj sa se manifeste în sfera politicii. Din păcate curajul este invers proporțional cu aptitudinile.
Nu vreau o cariera politica dar dacă ar fi nevoie de mine as putea da o mana de ajutor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu