duminică, 1 noiembrie 2015

Este INTOLERANTA un defect in sine ?


Citeam ce curând pe HOTNEWS ca ...

"Sute de comentatori au impanzit in ultimele ore internetul cu postari in care sustin ca tragedia a fost cauzata de faptul ca tinerii din club celebrau Halloween-ul alaturi de o trupa rock ... Postarile mustesc de ura impotriva tinerilor care au participat la concertul rock de Halloween... Valul de ura s-a pornit in urma cu saptamani, pe masura ce tot mai multe organizatii de fundamentalisti religiosi au inceput sa ceara interzicerea serbarilor in scoli si gradinite ... In paralel cu acest discurs sunt livrate si idei anti-occidentale si anti-americane, Vestul fiind prezentat de fundamentalisti si nationalisti drept sursa tuturor relelor din Romania."

Un nou prilej de a asocia naționalismul si ortodoxia cu ceva rău,  cu extremismul si INTOLERANTA, oare intoleranta în sine sa fie un defect capital ?
Adică noi ar trebui sa fim toleranți cu toate aberațiile pe care occidentul vrea sa ni le bage pe gat ?
Și culmea aberației ni se pretinde sa fim toleranți cu cei intoleranți ...respectiv fundamentaliștii islamici (asta evident in alt context).

Sa fim toleranți cu cei care ne distrug tradițiile, istoria, limba și în final ființa națională ?
Niciun om cu mintea întreaga nu poate fi tolerant cu tâlhării care îi intra noaptea în casa.
Dar de aici și pana a te bucura de o tragedie e o distanță imensa și ceva contrar chiar valorilor pe care cei în cauza pretind ca le apără. 

La noi este un puternic curent care încearcă mereu sa transfere vina de la adevăratul vinovat către victima sa
Tot așa și cu politica doar poporul este de vina nu hoții care ne fura ... etc.
Iar in acest caz a spune ca VICTIMELE ar fi principalii VINOVĂȚI ai tragediei este o grava greseala de logica elementara.

Sa nu uitam ca in decursul istoriei poporul nostru (o parte din el ) a încercat sa IMITE VALORI STRĂINE fie grecești fie franțuzești (satirizare in Coana Chirița) apoi, după cum a bătut vântul istoriei a venit rândul valorilor germane (O Tannenbaum )
Iata ca acum a venit randul sa ii maimuțărim pe americani... ce ar trebui facut ?
In niciun caz măsuri dure de interzicere si de condamnare a unor prilejuri de distracție!
Niciodată măsurile CONTRA nu au efectul scontat ... apare automat tentația FRUCTULUI OPRIT,
asa ca cel mai bine ar trebui incercat sa se puna accentul PROMOVAREA PROPRIILOR VALORI pe traditia si spiritualitatea românească.

P.S. mi se pare ciudat ca cei care acuza ORTODOXIA de INTOLERANTA nu fac acelasi lucru in ce priveste ISLAMUL, desi dovezile in acest sens sunt nenumarate ... din istorie si pana azi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu