marți, 7 aprilie 2015

O veche si celebra manipulare

In aceasta saptamana sa ne aminitim cum a fost posibil ca mai marii preotilor si batranii unui neam sa induplece gloatele ...altfel spus sa le manipuleze contra celui pe care il primisera cu mari onoruri in cetate in duminca Floriilor, iata un exemplu clar despre FELUL IN CARE SE FAC ALEGERILE SUB EFECTUL MANIPULARII de atunci si pana astazi ... apoi stam si ne miram cum a fost posibil ca LUMINA sa se faca OM si sa se coboare intre oameni iar OAMENII SA ALEAGA INTUNERICUL ... iata cum ...prin manipulare ... prin induplecarea gloatelor ...
Iar la praznicul Pastelui avea obiceiu dregatorul sa slobozeasca poporului un vinovat, pe care-l vroiau ei. Si aveau atunci un vinovat vestit, ce se numea BaraBa. Deci, adunati fiind, le-a zis Pilat: pe cine vreti sa va slobozesc? Pe Baraba, sau pe Iisus, carie se cheama Hristos? Ca stia ca din ura L-au dat lui. Si sezand ei in scaunul de judecata, i-a trimis vorba sotia lui, zicand: Nimic rau sa nu faci Dreptului Acestuia, ca multe am patimit azi in vis pentru EI.
Iar mai marii preotilor si batranii au induplecat gloatele sa ceara pe Baraba, iar pe Iisus sa-L piarda.

Si raspunzand dregatorul, le-a zis: Pe care voiti din amandoi sa va slobozesc? Iar ei au zis: pe Baraba. Zis-a lor Pilat: Dar ce sa fac cu Iisus, ce se cheama Hristos? Zis-au toti: Sa se rastigneasca! Iar ei a zis: Dar ce rau a facut? Si ei mai vartos strigau, zicand: Sa se rastigneasca! Deci vazand Pilat ca nimic nu foloseste, ci mai multa turburare se face, luand apa si-a spalat mainile inaintea poporului, zicand: Nevinovat sunt de sangele Dreptului Acestuia; voi veti vedea. Si raspunzand tot poporul, a zis: Sangele Lui asupra noastra si asupra copiilor nostri. Atunci le-a slobozit pe Baraba, iar ps Iisus, biciuindu-L, L-a dat sa fie rastignit." (XXVIII, 11-26).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu