marți, 31 martie 2015

Tipuri de membri

In cele cateva saptamani de la infiintarea grupului (Miscarea Integritatea Romaniei) am observat cateva tipuri de membri, si as vrea sa le descriu pe scurt aici pentru a fi util in viitor cand apar astfel de cazuri
Membrul  camelon care este pasionat de discutii pe facebook si nimic mai mult, il gasesti pe mai toate grupurile de toate culorile politice ... la legionari este legionar convins, la daci este dac cu acte in regula, la cei de stanga este cel mai de stanga etc ... Problema lor este aceea ca incearca peste tot sa declanseze  atacuri la persoana si dscutii intrerminabile care duc grupul in derizoriu... este o forma rafinata de trolling.

Membrul dezamagit
Nu mai crede ca se poate gasi o solutie la problemele tarii si intra pe grup doar pentru a convinge si pe altii de inutiltatea acestui demers sau a altora similare ... este inutil unui astfel de om sa ii explici ceva o va tine doar pe a lui iar discutiile purtate ii vor intarii convigerea ca pe grup se poarta doar discutii inutile.

Membrul garbit cauta si el sa demonstreze inutiltatea demersului prin faptul ca lucrurile se misca incet, ca nu se face nimic concret de la o zi la alta sau de la o luna la alta. Daca ii indici sa faca ceva concret, sa caute noi membrii nu are timp ...este mereu grabit.

Membrul cu UNICA problema cauta sa ii convinga imediat pe toti ca el stie care este problema principala a tarii de la care decurg celelalte probleme, ca fiind total secundare si neinsemnate. Daca problema sa nu este recunoscuta imediat de intregul grup ca fiind unica si cea mai importanta pleaca imediat din grup. nu inainte de a face tot felul de critici si atacuri nefondate.

Membrul cu UNICA solutie la fel ca si cel cu problema este disperat sa conviga pe toata lumea ca a gasit solutia care va rezolva toate problemele tarii.  Solutia poate fi o ideologie anume sau un partid sau un alt grup... acesta fiind evident inutil !  Tot asa, daca solutia sa nu devine automat linia de actuine a grupului se retrage dupa un timp cu defaimarile de rigoare la adresa celor care pierd vremea pe aici cand solutia clara e alta.

Membrul cel mai potrivit este cel care are rabdare sa lupte alaturi de ceilalti pentru impunerea propriilor convingeri  si sustinand in egala masura solutiile propuse de ceilalti, daca crede in ele.
Nu este rau ca membrii sa vina in grup si sa semnaleze o problema sau alta a societatii pentru care ar fi dispusi sa lupte pentru indreptarea ei.
Nu este rau daca mebrii sa gaseasca si sa propuna o solutie sau alta la problemele tarii.
Ceea ce este rau este convingerea ca ce spun ei este UNICA problema sau solutie si daca nu ii pot convine pe altii ca este UNICA nu are rost sa mai stea in grup.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu